Proiectare Instalatii Electrice

Proiectare Instalatii Electrice

(0) 0 13
Call For Pricing

Service Details

LocationBucuresti, Bucuresti 060554
CategoryEngineering
SubcategoryAll

Description

Proiectare instalatii electrice


Proiectarea instalatiilor electrice de iluminat

Iluminatul electric reprezinta tehnica de raspandire a luminii artificiale produsa de surse electrice in scopul defasurarii de activitatii civile si industriale, acesta fiind carcterizat de : iluminarea suprafetelor utile , uniformitatea iluminarii in timp si spatiu , culoarea si compozitia spectrala cat si factorul de utilizare a fluxului luminos si eficacitatea luminoassa a surselor de lumina.

Sursele de lumina cu incandescenta se folosesc in cazul iluminarii mai mici de 200 lux si cand apar solicitari de stingere si aprindere repetate sau avem nevoie de un iluminat electric local.

Sursele de lumina cu vapori de mercur se folosesc la iluminatul exterior si interior la incinte industrial cu inaltime mai mare ( 8 m ).

Sursele de lumina cu vapri de sodiu se folosesc in cazul halelor inalte si unde apar frecvent degajari de praf sau fum , in iluminatul electric exterior fiind mai euuficiente la ceata sau fum.

Surse de lumina cu halogenuri metalice folosite eficient in cazul iluminarii interioare si exterioare a incintelor civile si industriale.

Functie de conditiile de lucru se vor folosii corpuri de iluminat electric cu constructie speciala , etanse sau antiexplozive.

Iluminatul electric este realizat prin intermediul instalatiilor electrice de lucru (permanent) si de siguranta (de rezerva,de panica sau de evacuare).Iluminatul de rezerva se prevede in incaperile in care din cauza actiunii involuntare a oamenilor prin intreruperea iluminatului electric de lucru pot sa apara deranjamente majore sau avarii ele utilajelor , incedii sau explozii , deranjamente de functionare ale centralelor sistatiilor electrice , etc.Iluminatul de siguranta pentru panica sau evacuare serveste la evacuarea in siguranta a persoanelor in caz de pericol si se prevede la iesilile incaperilor de utilitate publica cu mai mult de 100 de persoane , in incaperile de trecere, coridoare si pe scari care servesc evacuarea oamenilor din cladiri (peste 50 de persoane) .Acest iluminat necesita o sursa independent de alimentare cu energie , aceasta fiind o baterie de acumulatori.
Proiectarea instalatiilor electrice de prize

Instalatiile electrice pentru prize monofazate si trifazate pentru alimentare cu energie electrica a receptorilor electrici in incinte civile si industriale.

Instalatiile electrice pentru prize monofazate si trifazate pentru alimentare cu energie electrica a receptorilor electrici in incinte civile si industriale.